Skip to content

Onze grootheid als mens ligt niet zozeer in het vermogen
de wereld te herscheppen, als wel in het vermogen onszelf te herscheppen.

Mahatma Ghandi

Site foto

Over mij

Mijn naam is Dagmar Chittka. Tijdens mijn beroep als choreografe en danseres is mijn interesse ook gegroeid voor de innerlijke beweging van het lichaam. Wat beweegt je diep van binnen en hoe komt dat? Dat is een hele ontdekkingsreis op zich in de binnenwereld van je eigen lichaam. Tot nu toe een heel boeiend traject! Ik heb me altijd laten leiden vanuit de passie van mijn hart; toch ging het ook gepaard met veel moeite, stress en soms weinig energie. In mijn zoektocht naar balans  ben ik in aanraking gekomen met energetisch en fysiek lichaamswerk, chi kung, healing tao met o.a. de helende klanken, meditatie e.a. 

Vanuit deze achtergrond ontstond de behoefte om de HBO opleiding tot Cranio Sacraal therapeut te volgen. Hier heb ik ervaren hoe je tot in de diepte van je eigen kern geraakt wordt en energieën, die niet bij je horen los kunt laten, om weer in de flow of life te ZIJN. Voor mij is de juiste balans van spanning  en ontspanning in mijn leven essentieel, om te kunnen doen, wat ik graag wil doen. De sleutel hiervoor is bewustwording. De bron is mijn eigen lichaam voor onuitputtelijke informatie en daar ben ik heel dankbaar voor.

Kort CV

2021Personel medicine teachings Sjamanistische training
2020 - 2021Opleiding Shamanic Healer I & II @Crow Society
2019 - 2020Inner knowledge - Sjamanistische training
2017 - 2018Studie Medische Basiskennis en Psychosociale Basis kennis. Diploma 2018
2011 - 2018Opleiding aan de PEIRSMAN CRANIO SACRAAL ACADEMIE te Bussum NL. Diploma
2006 - hedenWerkzaam als artistiek leider bij Stichting Rauher Engel - danstheater voor kinderen, choreografe, danseres
2000 - hedenVolgen van cursussen op het gebied van energetisch en fysiek lichaamswerk, meridiaan chi kung, healing tao met o.a. de helende klanken, meditatie
1994 - 2005Werkzaam als choreografe, danseres, dansdocente bij verschillende organisaties
1990 - 1994Opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) met als hoofdvakken moderne dans en dansexpressie, eindexamen
1984 - 1990Opleiding Muziek en Sport voor voortgezet onderwijs aan de Gesamthochschule te Kassel (D) met de hoofdvakken piano en zang. 1. Staatsexamen (eindexamen)
1984Gymnasium Uslar (D), Abitur