Skip to content

Wanneer je werkelijk in verbinding bent met je lichaam, wordt het een betrouwbare gids.

Dagmar Chittka

Over de behandeling

Bij Stillness & Motion werk ik met technieken uit de Cranio Sacraal therapie. Veel klachten die men ervaart zijn toe te schrijven aan een bepaalde oorzaak, maar vaak is niet duidelijk wat deze oorzaak is. Bij Cranio Sacraal therapie gaan we uit van de mens in zijn totaliteit. Ieder persoon bestaat uit diverse fysieke, emotionele en mentale lagen. Wanneer er sprake is van een verstoring in één van deze lagen, op zowel bewust of onbewust niveau, zit je niet optimaal in je vel. Je merkt dat je niet alles uit je leven haalt wat je eruit kunt halen.

Onverwerkte blokkades aanpakken

Alles wat we meemaken, slaan we zowel bewust als onbewust op in deze lagen. Wanneer je een onverwerkte blokkade hebt in één van de lagen, werkt dit altijd door naar de andere lagen. Zaken die niet verwerkt zijn, hoe groot of klein ook, kunnen een invloed hebben op het algehele welbevinden. Uiteindelijk kan dit leiden tot bepaalde fysieke of emotionele klachten. Door middel van een meditatieve massage met de technieken uit de Cranio Sacraal therapie, streef ik ernaar jouw zelfherstellend vermogen te stimuleren. Op zo’n manier dat jouw innerlijke kracht wordt aangesproken. Zo ben je uiteindelijk in staat om de aanwezige lichamelijke of emotionele blokkades aan te pakken en te verwerken.

Cranio Sacraal therapie kan de volgende effecten bewerkstelligen

  • Rust en ontspanning op een heel diep niveau
  • Stimulatie van het zelfherstellend vermogen van je lichaam
  • Preventie tegen ziekte door meer ontspanning op fysiek, emotioneel en mentaal niveau
  • Ervaren van innerlijke stilte
  • Vermindering van spanningen
  • Vermindering van stress

Hoe verloopt een behandeling?

Bij een meditatieve behandeling maak ik gebruik van diverse technieken, zoals diep spierwerk, fascia release en evtl. somato emotional release. Bij sommige behandelingen, die meer fysiek gericht zijn, kan ik ook op de huid werken.

Een behandeling heeft invloed op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Inzichten worden gevonden in de wijsheid van je eigen lichaam. Als je er klaar voor bent, komt de informatie rechtstreeks uit jouzelf! Vanuit deze invalshoek kijken we samen wat zinvol is en welke stappen gezet kunnen worden.  Mijn ervaring is, dat de behandelingen doorwerken in je normale leven.

Wil jij…
… meer leven vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd?

… meer voelen en aandacht voor je eigen lichaam?

… zijn wie je werkelijk bent?

… meer zelfvertrouwen?

… innerlijke blokkades tegenkomen en oplossen?

… meer bewustwording?

… ontladen?

… minder stress in je leven?

… jezelf ontwikkelen?

Kom langs en voel zelf wat een behandeling met je doet! Daarbij wil ik je uitnodigen om in je eigen ervaring te gaan. Van daaruit kijken we samen wat mogelijk is.

Wat is Cranio Sacraal therapie precies?

Cranio Sacraal therapie komt voort uit de osteopathie in de jaren 70; het is echter een zachtere vorm. De aanraking is ondersteunend en uitnodigend, om je systeem op alle niveaus vrij te maken. Via lichte fysieke aanraking rond je centrale zenuwstelsel en je hersenen bereik je diepe ontspanning en kom je tot de kern. Het is geschikt voor alle leeftijden.

Citaat van de NCSV (Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging) uit ‘Informatie voor cliënten’:

“Het Cranio Sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (Cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (Sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel.

Het ritme van het hersenvocht wordt gecreëerd door een pompsysteem diep binnenin de hersenen. De botten van de schedel zetten uit, vervolgens worden de wervels lichtjes van elkaar geduwd waarna het sacrum naar onder en vervolgens naar binnen roteert. Dit Cranio Sacrale ritme uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf die overal op het lichaam voelbaar is, vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed.

We kunnen dit ritme beschouwen als de ademhaling van het zenuwstelsel. Dit stelsel regelt de werking van alles wat er in het lichaam gebeurt. Daarmee is het Cranio-Sacrale ritme, naast de ademhaling en de hartslag, de derde primaire levensfunctie van het lichaam.
Tijdens een behandeling van het Cranio-Sacrale systeem kan een stillpoint optreden, een korte periode waarbij het ritme vrijwel stil ligt en het denken wordt stopgezet. De energie wordt dan onttrokken aan de hersenen en ingezet voor reparatie van het lichaam. Ook tijdens onze slaap kennen we stillpoint perioden waarin het lichaam zich herstelt.

Aangezien Cranio Sacraal Therapie het lichaam uitnodigt weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en het zelfherstellend vermogen stimuleert, is het soort klachten dat behandeld kan worden zeer divers.
De behandelaar zal werken aan het optimaliseren van de elasticiteit en ruimte binnen de schedelbeenderen en de overige delen van het Cranio-Sacrale systeem. Daartoe zal de behandelaar in het ritme meegaan en een lichte druk op het systeem uitoefenen. Op deze manier wordt het lichaam uitgenodigd zich te ontspannen en ruimte te scheppen”.